Tweejarige Rindert dochter
Algeheel Kampioene Kootwijk

Kootwijk 7juli 2007- “Een mooi type met een heel mooi voorbeengebruik en een achterbeen dat goed onder de massa wordt geplaatst.” Zo lichtte juryvoorzitter Sjouke de Groot de keuze van de jury voor Richtsje van Noordwijk (Rindert x Jillis) toe. Richtsje liep eerder die morgen op kop met een eerste premie, werd jeugdkampioene en versloeg de vijfjarige stermerrie Iemke G. (Sape x Jurjen) in de strijd om de dagtitel. Een leuk resultaat voor vader Rindert 406, want die zit in zijn jaar van de waarheid.

Velen zullen hun hart hebben vastgehouden bij de weersvoorspellingen, maar na een week van natheid bleef het zaterdag wonderwel droog. Het kampioenschap speelde zich zelfs af in een heerlijk zonnetje! Midden-Nederland liet een aantal knappe veulens zien, een aantal leuke enters en twenters en 11 nieuwe driejarige sterren, waarvan er twee een eerste premie behaalden. Van de oudere sterren mogen er vijf de eer van hun fokgebied hoog gaan houden op de CK in Leeuwarden.

Beste hengstveulen werd een zeer ruim dravende Beart zoon, Zorro van de Gonda. Zorro komt uit een prachtige Sape stermerrie en walste met zijn lange benen met veel houding en gedragenheid en afdruk naar de overkant. De andere vier eerste premies waren een Haitse x Jurjen, Time x Lolke, Harmen x Tsjalke en Beart x Gradus.

Beste merrieveulen een dochter van de veelbelovende jonge hengst Haitse 425 (Jasper x Rypke), die zijn visitekaartje al op meerdere keuringen heeft afgegeven. Deze Zellinna (mv. Ritse) is een beauty, modern, prachtig front en een heldere oogopslag. Zelfs ‘s middags in de kampioensring had ze er nog zin in en walste koninklijk langs de ereloge. Terecht de beste van de dag! De zeven andere eerste premies waren voor een Doaitsen x Gradus, Andries x Teunis, Haitse x Abel, Beart x Ritse, Lolke x Ouke, Haitse x Anne en Felle x Folkert.

Van de acht enters kregen er twee een eerste, één een tweede en vijf een derde premie. Kopnummer was Tjits S. (Doaitsen x Leffert), van een mooi type met een voldoende stap en bijzonder goede draf. Op 1b Tiny Nynke B. (Doaitsen x Djurre), in type iets minder dan de 1a, maar heeft een mooi voorbeengebruik in draf en toont veel gedragenheid. Bij de twenters de latere kampioene op kop: Richtsje van Noordwijk. De luxe Richtsje heeft een prachtig front en een mooi lang voorbeen. Naast haar op 1b een goedstappende, grootramige Mintse dochter uit een Bonne moeder: Renske Minke N., ook zij mag naar de CK.

Hoewel er ‘s morgens langs de baan nog werd gemord dat er niet veel sterpotentie bij de driejarigen te bespeuren viel, kwam de teller toch nog op 11 sterren (van de 29), waarvan er twee een oranje lintje kregen. >>>>

Maandag meer over deze keuring!!!!