Zes hengsten door na rijproef najaars-CO

Ermelo 27 oktober- Vandaag was het eindexamen rijpaardproef van het najaarsonderzoek. Aanvankelijk werd er met 24 kandidaten gestart, 14 deden er vandaag examen onder het zadel. In tussentijd werden er dus 9 naar huis gestuurd en een (de Sape x Sjaard) door zijn eigenaren vrijwillig teruggetrokken. 

Er zijn vier beoordelingen geweest, het oordeel van de gastruiters en trainingsleiders zijn in de eindbeoordeling meegenomen. Tot spijt van de verrichtingsjury en het publiek werd de Olrik x Thomas wegens tactverlies in stap naar huis gestuurd. Ook de Fabe x Teake, op papier erg interessant, toonde geen souplesse. Ook de in silhouet prachtige Piter x Leffert toonde te weinig atletisch vermogen. Ook dit keer lukte het Haiko van de Elsenerhof  (Sape x Jurjen) niet om de eindstreep te halen. Met een puntentotaal van 65 pnt mag hij naar huis.

De topper onder het zadel was de Beart x Goffert. Met veel schwung en afdruk ging hij naar de hoogste score, nl. 83 punten. Een echt vaderdier.

De Ulbert x Ulke lijkt een allround goed gebruikspaard met 81 punten op de voorlopig tweede plaats.

De erg mooi getypeerde Heinse x Dirk geeft een prachtig totaalbeeld en een mooie uitstraling. (78 punten)

De Teeuwis x Oege lijkt makkelijk door het onderzoek te rollen, 75 punten.

De Mintse x Anton verraste de jury en was gegroeid in het onderzoek, 75 punten.

De via de herkeuring ingestroomde Tsjalke x Krist is op dit moment nog geen dressuurtopper (72,5) maar moet het meer hebben van zijn tuigpaardenkwaliteiten.

Uitslagen: