Modelmerrie Dryske fan de Slachtedyk overleden

Modelmerrie Dryske fan de Slachtedyk overleden
Deze week is de 8-jarige Modelmerrie Dryske fan de Slachtedyk van fokker Jorrit van der Wal uit Bozum overleden. Dryske leed aan een vorm van lymfklierkanker.

Dryske fan de Slachtedyk is door haar vele kampioenschappen wellicht de bekendste Friese merrie van de afgelopen jaren. Maar liefst drie keer (2004, 2006 en 2007) werd de Teunis 332-dochter uitgeroepen tot Algemeen Kampioene tijdens de Centrale merriekeuring. Een uniek resultaat, dat haar tot een boegbeeld van de Friese paardenfokkerij maakte. Dryske imponeerde met name als ze in beweging kwam. Vooral in draf was ze onverslaanbaar en etaleerde ze iedere keer opnieuw haar enorm krachtige achterbeen. In 2006 koppelde ze het CK-kampioenschap aan het behalen van het Modelpredikaat. Inmiddels manifisteerde Dryske zich eveneens succesvol in de sport, wat haar recent het Sportpredikaat opleverde.

Afgelopen maand behaalde haar oudste dochter, een merrie van Olof 315, het sterpredikaat. Na haar volgen een merrie van Ulbert 390 en een zoon en een dochter van Tsjalke 397. ‘Net genoeg om te proberen haar preferent te maken’, zegt de zeer aangeslagen Jorrit van der Wal. ‘Het is onbeschrijflijk wat we door deze merrie allemaal mee hebben mogen maken’.


Bron: Kfps site