Keuringsseizoen trapt af in het Zeeuwse
Vrouwenpolder; Entermerrie van Doaitsen
Algeheel Kampioen

Vrouwenpolder 26 juni ; Het keuringsseizoen is weer begonnen! Onder een stralend blauwe hemel zweefde het moderne Doaitsen enter Die van het Binnenveld (mv. Tetse) door de kampioensring en versloeg hiermee de vijfjarige Sibke (Time x Ritse), die net kampioene drie jaar en ouder was geworden. Sibke werd eerder die dag ster verklaard met een tweede premie. Het enter Die was het enige enter met een eerste premie die dag en kampioene van de jeugd.

De kwaliteit van de in totaal 32 gekeurde veulens viel niet mee. Het merendeel ontving een derde premie. Slechts twee hengstveulens en één merrieveulen kregen een eerste premie. Igor P. het Doaitsen x Onne hengstveulen mocht zich later beste hengstveulen noemen, Geert van het Donckse Hof (Sjerp x Fabe) werd reserve. Het enige eerste premie merrieveulen Heike van het Donckse Hof (Andries x Lolke) is - zoals de stalnaam al doet vermoeden- van dezelfde fokker als het Sjerp hengstje.

Bij de driejarigen vier nieuwe sterren. Het kopnummer Zelma Renske T. (Tsjalke x Teunis) ontving door haar mooie type met front en overtuigende draf een eerste premie. In de kampioensring ging ze echter minder goed stappen en werd ze  voorbijgestreefd door de eerder die dag met een tweede premie sterverklaarde Sibke. Zelma werd Reserve Kampioen 3 jaar en ouder.

De andere driejarige ster in deze rubriek was de los door haar lijf lopende Sjaard dochter Willeke H. In de tweede groep driejarigen werden ook Harmendochter Winke van de Gelderdijk en Beartdochter Wieske H. ster met een tweede premie.

Bij graadverhoging werd nog een prima dravende Brandus dochter ster met een tweede premie. Deze Valencia H. komt uit een Lute moeder. Op 2b kwam de sportmerrie Renskje B.V. (Rindert x Naen). De rubriek oudere sterren leverde geen tickets voor de CK op. Van de aangeboden ruinen, kon alleen de vierjarige Sapezoon Tsjipke van Oud-Stedma ster worden verklaard met een tweede premie.