Keuringen zijn begonnen!
Impressie Hulshorst 21 mei 2011

Hulshorst 21 mei 2011; Na een lange winter is het eindelijk weer zover! De keuringen zijn aangebroken, iets waar vele liefhebbers verlangend naar hebben uitgekeken. Omdat het vertrouwde terrein in Kootwijk was volgeboekt, week het FPS uit naar Hulshorst. Hoewel het terrein niet ideaal was, de zon scheen volop en het publiek kon zich koesteren aan blinkend zwart op grasgroen en schitterend wit. Extra aantrekkelijk aspect van deze vroege keuring is de veulenboeksterhengstenkeuring aan het einde van de dag.

De jonge hengsten hadden hier de mogelijkheid hun visitekaartje af te geven en dat werd ook gedaan. Kampioenshengst Uldrik kreeg zijn eerste twee veulens met een eerste premie. Waarvan publiekslieveling Uldrik x Mintse (foto)  heel mooi opwaarts gebouwd was, wat ook tot uiting kwam in de draf, prachtig vertrekkend vanuit het achterbeen met een mooie tact en gebruik van het voorbeen.

De grote rubrieken driejarigen leverden ook vele stermerries, waarvan de eerste Jerke's een goede indruk maakten, modern met een lang voorbeen en goede draf.

Uitslagen volgen nog.

Hieronder een impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ster met een tweede premie, Anke van de Slingeberghoeve (Gjalt x Tsjerk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ereronde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sterhengst en volle broer van kampioenshengst Uldrik: Bendiks fan 'e Vestahoeve (Dries x Tsjerk)